maanantai 10. lokakuuta 2016

Sanat murtavat, siksi haluan puhua tästä



Terppa!♥

Teiltä oli tullut aivan ihania kommentteja ja tsemppejä viime postaukseen, kiitos niistä paljon<3 Koulu kyllä edelleenkin stressaa, ja tuntuu, että aika ei millään vain riitä kaikelle. :/ Miks mun ajankääntäjä ei voi toimia oikeesti...*Menee nurkkaan nyyhkyttää* Muilla samoja tunteita?'___'

Tämä postaus käsittelee vähän vakavampaa aihetta, nimittäin kiusaamista ja sen eri muotoja. Mietin viime viikolla, että haluan tukea postauksillani muita ihmisiä ja miksen hobitteja, velhoja yms tekemällä siitä aiheesta postauksen, koska olen lähes 100% varma, että edes yhtä tätä tekstiä lukevaa, on kiusattu. Postaukseni voi saada myös ehkä kiusaajankin katumaan tekojaan, ja pyytämään anteeksikin. Se olisi todella upeeta, ja se onkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi teen postauksen juuri tästä aiheesta. Itseäni on kiusattu yhdeksän vuotta, eli kirjoitan tekstin kokemuksen äänellä.

Eli näin lyhyesti:
haluan tällä postauksella antaa vertaistukea ja tsemppiä muille kiusatuille ja saada kiusaajat miettimään, miten paljon heidän yksi 'läpällä' sanottuna asia, voi vaikuttaa yhden ihmisen elämään. Enjoy




(Suosittelen lämpimästi laittamaan musiikin, se tuo juuri haluamani tunnelman esille♥)




Kiusattuna tule tunne, että syy on itsessään, että omassa mielessään on jotain hyvin pahaa ja väärää, minkä takia on otettu kohteeksi.



Alat pohtimaan, minkälainen sinun kuuluisi olla, että sinut hyväksyttäisiin, ettei sinun tarvitsisi kuunnella muiden haukkumisia tyylistäsi, fanituksenkohteistasi taikka luonteenpiirteistäsi. Alat muovata itseäsi harmaaseen massaan.




Aluksi sinulla on tunne, että eihän tämä itsensä peittely olekkaan niin huono vaihtoehto, ja päätät pitää esiripun yllä. Muutat käyttäytymistäsi, alat mahdollisesti meikkaamaan muiden paineen alla ja olet mukamas samaa mieltä 'ystäviesi' kanssa.



Et kestäkkääkkään sitä kauaan. Olosi pahenee, kun olet valehdellut muille sekä itsellesi, minkälainen muka olet. Et muista, kuka olet oikeasti.




Päätät kerätä rohkeutta, ottaa valheen verhon yltäsi pois ja marssia ihmisten eteen omana itsenäsi, haavoittuvana, ilman suojaa.



Haukkumiset, syrjimiset, tönimiset ja seläntakana arvostelut jatkuvat päivistä toiseen, mutta olet päättänyt, ettet enään ikinä muuta itseäsi muiden takia. 



Mutta pian taas asiat pahenevat.



Kun katsot peiliin, huomaat vain virheitä itsessäsi, näet klovnin, jonka kasvot ovat sulaneet kuin muovinukke kynttilän liekissä. Muiden sanat ovat raastaneet itsetuntosi sahanpuruksi, etkä voi enään sietää itseäsi. Vihaat itseäsi.




Vertailet kuortasi muihin huokaillen, kunnes olet aivan rikki. Tunnet itsesi saasteeksi, joka nirhaa kaiken kauniin.



Menit puhumaan asiasta luotettavalle henkilölle, joka vain lausui kulutetut sanat "Älä välitä niiden puheista, jätä ne omaan arvoonsa", mutta se vain pahensi. Kukaan ei edes yritä ymmärtää sinua, vaan sanoo joka ainut kerta samat sanat katsomatta edes silmiisi, jotka huutavat apua.



Olet jo menettämässä toivoa ja alat uskomaan, että maailma on vain maanpäälinen manala, jossa kaikki poltetaan samantahtoisiksi.



Mutta mielesi ajatukset haihtuvat kuin aamuinen sumu, kun aurinko herättää elämän taas. Tapaat jonkun, joka tuo hymyn kasvoillesi.




Se joku on maailman ymmärtäväisin, kiltein, hauskin ja syy, miksi sinun kannattaisi edes yrittää nousta tuhkasta kuin Feeniks. Ennen kaikkea, hän hyväksyy ja rakastaa sinua juuri sellaisena, kuin olet.




Tunnet olosi turvalliseksi ja onneliseksi hänen seurassaan pitkiin aikoihin. Hän lupaa sinulle pitävänsä sinusta huolta, ja että..




Kukaan ei ikinä pääse satuttamaan sinua.




Olin tässä pari viikonloppua takaperin sitten Hyvinkäällä järjestettävässä miitissä, jossa oli mielestäni mukavaa.^^ Jälleen kauniita nukkeja, ja oli kiva jutellakkin teille! Uteliaita ja jopa paheksuviakin katseita tuli, mutta ehkä minun pitäisi alkaa vain tottua niihin tässä harrastuksessa. ":D














Kuvahaun tulos haulle sherlock holmes bbc gif bored


Pakko muuten mainita, että parhautta vähään aikaan oli katsoa parhaan ystäväni kanssa toissa viikonloppuna BBCn Sherlockin eka kausi. <3 Jos ette ole katsoneet kyseistä sarjaa, suosittelisin sitä kovasti antamaan sille mahdollisuuden Itse odottelen jo neljättä tuotantokautta täpinöissäni!

Muokkasin muuten blogini ulkoasua, kun aloin kyllästymään vanhaan. Mitä pidätte? Itse olen aika tyytyväinen^^ Postaukset ja lukijapalkki muuten löytyy tätä nykyään tuolta alhaalta. Pahoittelen vielä sitä, että vanhoissa postauksissa kuvat poukkoilee sinne tänne, koska kun muutin tässä blogini leveyttä,  niin ne päätti mennä sillein hölmösti ;__; Korjaan sen virheen joskus, kun riittää aikaa! Hermione, jos kuitenkin antaisit sen ajankääntäjän minulle?


Kiitoksia aivan älyttömästi postauksen katselusta, olen todella otettu siitä ^*^ Jos vielä vain haluatte, voitte jättää kommenttia alas. Hyvää pian alkavaa syyslomaa!


Jokainen kommentti on hiekanjyvä, josta muodostuu helmi.
En jätä huomioimatta yhtään aarretta, joten  luen/kommentoin
jokaiseen palautteeseen ajallaan. Kiitos, kun annat hymyn huulilleni.

Hobitti, Domino & Norbert

23 kommenttia:

  1. Aivan todella vahvaan ja tärkeään aiheeseen olet tarttunut. Näen, että olet todella nähnyt vaivaa tän postauksen eteen ja miettinyt asiaa monta kertaa läpi päässäsi, ennen kuin olet saanut ne kirjoitettua ruudulle. Voisin jopa sanoa että olen ylpeä :D
    Mua ei ole koskaan kiusattu enkä kyllä sellaista halua koskaan kokeakaan, mutta tä kosketti mua silti tosi paljon. Katoin myös shootin silleen hiljaksiin joten musiikkikin meni aivan 5/5. Todella hyvää työtä olet tehnyt. Uskon että täällä on monia jotka voi samaistua kyseisen kuvatarinan hahmoon.

    pullip-love.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli tästä ihan älyttömän hyvä fiilis, et tajuakkaan, miten hyvä ♥ On aivan ihanaa tietää, että joku huomaa työni ja käytetyt useat tunnit tekstin läpi, olen niin otettu :'3 Oon iloinen puolestasi, ettei sinun ole tarvinnut kokea moista kauheutta!<3 Jes, pelkäsin vähän, että ajoituis menisi joillakin pieleen musiikin kanssa, mut sulla se onneks meni nappiin! I'M HAPPY >w<♥

      Kiitoksia valtavasti Ansku tästä upeasta kommentista, tämä oli kultaa<3 Hyvää maanantai illan jatkoa!

      Poista
  2. Ihana postaus. ^^ tosi kauniisti oit kirjottanu noi! :) Toivottavasti sua ei enää kiusata.. ;_; Mut itelläki vahän sama, että tarvis vähän aikaa lisää, kun nytkin lopetin vähän aikaa sitten hissankokeeseen luvun ja pitäis varmaan tehä läksyjäki vielä. :D Mut onneks kohta tulee syysloma! ^^ Ootko muuten ikinä kuunnellu kpoppia?
    Jokatapauksessa oot varmaan nähny vaivaa tähän ja noi kuvatki on tosi ihania! <3 anteeks taas sekava kommentti mut anyway hyvää yötä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos, Tuisku♥ Täytyy vain pysyä vahvana, niin ehkä se loppuisi joskus. ^^ Eikä, tsemppii sulle ;__; Jep! Oon ihan innoissani siitä. :D Hmmh, eräs kaverini kuuntelee kpoppia, joten onhan sitä tultua kuunneltua. Mielestäni mukavaa vaihtelua ja erilaista musiikkia. :3 Ei mun tyyppistä, mutta ihan kivaa kuunneltavaa, sä taidat kuunnella?C:

      Kiitos vielä ja iso hali!♥ Hyviä öitä:* (Ei ollut sekava kommentti)

      Poista
  3. Siis apuaa, tosi ihana postaus, se kosketti miuu oikeesti tosi paljon, koska miuu on kanssa kiusattu ties kuinka pitkään, enkä enää edes muista, miltä tuntuu olla 100% onnellinen ;c
    Mutta kuitenkin, shootti oli todella ihana ja kaikkea muuta. Kuvat ja musiikki sopivat tekstiin todella hyvin c: Näki, että olet nähnyt vaivaa ja aikaa niiden tekemiseen c: Teksti oli ihana, ja oikeastaan melkeinpä kokonaan sopi omiin tuntemuksiini, enkä oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia :/
    Mahtavaa, että otit tämän asian puheeksi. Kiusaaminen on tosi arka aihe ainakin miulle itselleni, en tykkää todellakaan puhua siitä kenenkään kanssa. Miulle tuli jotenkin pikkaisen parempi olo tuota shoottia katsellessa ♡

    - Miuku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otan ihan älyttömästi osaa ja haluan tukea sua tässä asiassa, koska haluan sulle vain hyvää :c Älä huoli, kyllä sellainen päivä tai hetki tulee jossain vaiheessa. <3

      Kiitoksia! On upeeta, että sinunlaisesi henkilö arvostaa tätä. :3

      Olemme samassa veneessä, itsellenikin tämä on vaikea aihe ja tätä oli hankala sen takia kirjoittaa, koska sekalaiset tuntemukset kuului saada ulos selvänä. Oon päättänyt, että haluan ottaa blogissani esille tälläisiä tärkeitä ja vaikeitakin asioita esille kuvien ja pienien tekstien avulla, koska haluan tuoda omia kokemuksia ja tuntemuksia esille sekä auttaa muita. On ihana tietää, että pystyin edes hieman helpottaa oloasi. Nytkin hymyilyttää sen takia.♥

      Kaikkea hyvää sinulle Miuku! Toivon, että kiusaamisesi loppuisi mahdollisimman pian ):

      Poista
  4. Ihana postaus taas kerran, nättejä kuvia ja tärkeetä asiaa ^^ Mun on ollu jotenki aina tosi vaikee ymmärtää miten jotkut voi sanoo ihan hirveitä asioita toisille ihmisille, aina joskus tulee luettua kamalii juttuja maailmalta ja suomestaki, onneks en oo ala- asteen jälkeen törmänny tämmöseen kiusaamis kulttuuriin enää. Ja pakko vielä hehkuttaa Sherlockkia hohoho oon jo vuoden oottanu nelos kautta ihan innoissani ja yrittäny tukahduttaa fangirl kohtauksia lukemalla PAAAALJON fanficcejä :-))) kiva että säki löysit tän sarjan, mun mielestä kyllä yks parhaista mitä oon ikinä kattonu xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, Nina!♥ Munkin on vaikea käsittää sitä, koska mitä mielihyvää joku saa siitä, että murentaa toisen elämän. :/ Onneksi, se on hyvä juttu^^

      Haha, Sherlockia ei voi hehkuttaa liikaa, oon ihan rakastunut siihen sarjaan, täyttä rakkautta!*^^*♥ Oi joi, kohta odotuksesi palkitaan! Hmmh, ehkä ittenikin pitäis alkaa lukemaan enemmän fanficcejä, (ainoo, et suomeks tuntuu löytyvän niin huonosti, ja mun enkku on mitä nyt on) jotta muiden ei tarvitsisi kuunnella mua kun näyttelen kuvia Johnlockista. :'D Se on osa mua, joten kestäkööt. c': Joo, mun lempi sarja ikinä! On aivan mahtavaa löytää muitakin tähän fandomiin kuuluvia, jeees<33

      Kiitos vielä paljon tästä ihanasta kommentista, Nina♥ Hyvää syksyä:* Ps: Uusin postauksesi oli todella kaunis^^

      Poista
  5. Ihana postaus(^^) Ite mua on vähän syrjitty, mutta on mulla yks kaveri. Ite stressaan koulusta aivan kamalasti. Sun postaus oli aivan mahtava! Kommentoin paremmin jos kerkeän, pitäis lukee kokeisiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos!(^w^)<3 Syrjiminen ja ulkopuolella jättäminen sattuu aivan kamalasti, kokemuksesta. :/ Löydät kyllä porukan, joka arvostaa sua just sellasena, kun olet♥ Noni! Yksikin kaveri on hyvä juttu^^ Tsemppiä kouluun, selviät kyllä, ja voitolla! Kiitos kiitos Sylvia^^<3 Vielä tsemppejä koulunkäyntiin!

      Poista
  6. Upeaa, Anni, että tartuit tähän aiheeseen!
    Alaluokilta muistan tilanteita, joissa porukka kiusasi aina joitakin tiettyjä oppilaita. Olin niin äärettömän ujo, etten uskaltanut puolustaa ketään, en kyllä liittynyt kiusaajiin, mutta harmittaa, etten osannut tehdä mitään!
    Milloinkahan tähän asiaan kouluissa tartutaan toden teolla? Aikuisten aloitteet tuskin auttavat, se on lädettävä oppilaista, siitä omasta porukasta. Ja keskustelun aloittaminen ja jatkaminen on tosi tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suuresti, Katya♥ Ymmärrän täysin, mulla on ollut aivan samanlaisia tilanteita pienempänä, etten ole aina uskaltanut mennä puolustamaan ;_; Niinpä! Opettajat sanovat, mutta eivät saa mitään aikaiseksi. Ala asteella oli sellainen kivakoulu kampanja, joka ei ainakaan meidän pienessä kyläkoulussa auttanuy yhtään. :/

      Poista
  7. Ihana postaus!❤
    Itse olen hieman kipeä ja olen mannut täällä sängynpohjalla koko päivän ja kun huomasi postaukssesi olo parantui heti.

    Shoottisi antoi varmasti voimia kiusatuille. Itse en ole kiusaamista kokenut, ellei "hikke" nimittelyä lasketa. Ja tuo musiikki sopi todella hyvin shoottiin❤

    Miitissäkin oli vatmasti mukavaa, ja nuo loppupostauksen lehtikuvat on tosi kivoja.

    Ja blogin uusi ulkoasu on tosi kiva! Jotenkin Norbertmainen. >w<

    ~Kiki
    Ps. Eiks Hermione antanut ajankääntäjän McGarmiwalle? ;3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle merkkaa tosi paljo, et voin parantaa jonku päivää mun postauksilla♥ Pikaista paranemista!:*

      Noh, uskon että ne jotka kutsuvat sinua hikeksi, ovat vain kateellisia sinulle. Mutta kiitos<33

      Juu, tajusin sen ittekki kun kirjotin postausta. :D Ja ajankääntäjät tuhoutu siinä samalla, kun Albuksen kaarti ujuttautui Salaperäisyyksien osastoll..MISTÄ MÄ NYT SEMMOSEN SAAN!!??D;

      Kiitos vielä ihanasta kommentista, Kiki♥

      Poista
  8. Kaunis, kerta kaikkiaan kaunis postaus! Sun sanat tosiaan herättää tunteita ja varmasti kaikille osapuolille. <3 En itse ole kokenut kiusaamista, vaikka joitakin kirjottamistas asoista oon käyny sisimmässäni läpi. ^^" Tykkäsin myös kuvista valtavasti, osaat luoda sen juuri oikean tunnelman! >w< Tää banneri on aivan ihana!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimia sulle Anni! En ymmärrä miten joku voi kiusata sellast ihmistä/hobittia kui sä. Toivottavasti löydät/oot jo löytäny jonku jonka kaa voit käydä tätä läpi ja toivon sydämeni pohjasta että sua tai ketään ei enää kiusattais. <333

      Poista
    2. Iiiso hali ja kiitos sinne suuntaan♥ En itsekkää ymmärrä, miksi ylipäätänsä pitää olla sellainen asia olemassa kuin kiusaaminen. ): Olen juu löytänyt pari vuotta takaperin aivan ihanan ihmisen, joka on paras ystävänikin♥ Itseasiassa, kuvittelin hänet tuossa parissa vikassa kuvassa Dominon paikalle^^ Kiitoksia vielä aivan älyttömästi tuestasi ja nätistä kommentistasi, Emilia*^^*

      Poista
  9. Ohhhhhhhhhh <3
    Niin kuin nämä yllä olevat ovat sanoneetkin ^_^ Aivan ihana! >:3
    En vaan tiedä mitä sanoa tästä! Olet ottanut niin tärkeän asian puheeksi ja käyttänyt sanavalikoimaa mahtavasti <33

    Waaaaa ;3; Tää on vaan liian ihana, tunteikas jajajaja mahtava! >3<

    Yksi lukijoistasi~
    Ps. Jos sua stressaa liikaa se ettei löydy aikaa, kannattaa ottaa pieni lepo (: Me emme halua pakottaa sua tekemään tätä~

    VastaaPoista
  10. Ihana postaus♡
    Aihe on todella vaativa ja onnistuit luomaan tähän oikean tunnelman. En ole itse kiusannut ketään, taikka ollut itse kiusattu. Tuota "hikke" sanaa kuulee usein, mutta otan sen kehuna:D
    Kuitenkin varmaan monille tunnollinen aihe, mutta täällä nukkepiireissä ei kiusaamista yleensä ole, koska on sama kiinnostuksen kohde ja yhteiset jutut. Ulkopuoliset voivat vähän ihmetellä harrastustamme ja sanoa "Vau oletpa saanut hienon kuvan barbiesta!"
    Mutta kiva kun kirjoitit ja toivottavasti tämä tavoittaa monet kiusatut.
    Banneri on ihqu!
    Tsemppii kouluun, pian on kuitenkin syysloma ja silloin saa levätä kunnolla^^

    ~Wilma
    beautyofbeingsmall.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Yksinkertaisesti aivan ihana teksti!!! Ihan sanattomaks vetää. Mulla on aina tosi iso arvostus ja kunnioitus päällä kiusattuja kohtaan koska ne on joutunut kestää "maan päällisen manalan" itteäni ei ole kiusattu paljoo. Tietty aina on vähän sellasta ilkeetä läppää ja paheksuvia tai vähätteleviä katseita, mutta siinähän katselee jos kerta oon niin nätti xD vielä kerran pitää kyllä sanoa että aivan ihana postaus!! Rohkeasti tartuit näinkin vakavaan aiheeseen. Tekstiä väritti myös sanavalintasi ja kirjoitus tyylisi. Tsemppii kouluun!! Ja älä ota stressii tästä, jos alkaa stressaamaan niin pidä taukoa nukeista ja blogista.aivan ihana banneri muuten!! :)

    ~kata
    http://katajaalice.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Ihana postaus! Jotenki tosi mahtavaa, että tällästäkin aihetta voi käsitellä niin eri tavoin. Norpan kuvatarina kiusatusta onnelliseksi oli tosi liikuttava! En sentään ihan itkenyt, mutta lähellä oli. Luihin ja ytimiin vaipui pari kuvaa ja olin vaa sillee "ei vitsi, ei vitsi... tää on niin totta, tää on niin totta..."
    En ny suoranaisesti ole tullut kiusatuksi, mutta ei mulla niitä ystäviäkään aina ole ollut kun olisin tarvinnut, sanotaanko vaikka niin. Varsinki ku ny on ollu tasan yhen jakson verran tätä lähihoitajan opintoja nii aika paljon kaikkee on ehtinyt tulla niin koulussa ku ihmissuhteissa sekä yksin asumisessa ja vapaa-aikaan liittyen...
    Mut ei puhuta niistä, okei? Mulla alko just syysloma ja oli paras tapa alottaa se muistamalla katsoa sun uusin postaus!<3 Vaikka tää tuliki joku aika sitte, ei mulla oo ollu aikaa muistaa kattoo... Saanks mä sen ajankääntäjän sun jälkee jos saat sen toimimaan?
    Noi sun kaks vikaa kuvaa oli upean väriset! Oot nii hyvä ottaa tollasii luontokuvii 0_0 Ja oot muutenki tosi hyvä valokuvaa, toi ekaki kuva oli niin hellyyttävä, rakastan Norpan hiuksia siinä x3 Myös ton "Why you don´t understand me?" -kuvan tunnelma oli niin pysäyttävä, onnistuit siinä!
    Ite tykkäsin edellisestä ulkonäöstä ehkä enemmän, mutta tämäkin on nätti ja oot tehny siitä juurikin sinun näköisesi ^^ Tää on kokonaisuudessaan niin nättiä! En kestä!
    Mut mitä muuten sun inspiraatiolle tapahtu mun tarinan suhteen? Tuleeko siitä siis vielä jokin kuva? *ymmällään*
    Ei mul muuta, seuraavaa postausta odotellessa :3
    Ps. Oon nähny viime viikonloppuina Sormuksen Ritarit ja Kaksi Tornia... en malta oottaa ku varmaa katotaan Kuninkaan Paluu syyslomalla! (Oon aina yhtä innoissani, vaikka oon nähny valehtelematta ne varmaan jo seitsemän kertaa).

    VastaaPoista
  14. Todella ihana ja koskettava postaus💗
    Oot tosi hyvä kuvaamaan ja sulla on aina täydellinen
    valotus, sun nuketkin on niin ihania terveisiä Norpalle ja
    Dominolle💗
    💗: Maria ja nuket
    P.s ois ihanaa jos kävisit kurkkaa mun blogin
    mykawaiidollworld.blogspot.fi 💕

    VastaaPoista

Pienikin kommentti voi pelastaa päiväni. (^3^)♥